PVC PROZORI – IZRADA I UGRADNJA

PVC prozori su dobar izbor i ugrađuju se svuda gde se zahteva da prostorija bude topla, izolovana od vlage, kondenza i buke. PVC prozore izrađujemo u varijantama kao što su: jednokrilni, dvokrilni i fiksni prozori. Postoji standard po kome izrađujemo prozore, ali na zahtev kupca možemo napraviti prozor u svim oblicima i veličinama – van standarda.

Već smo više puta napomenuli da naša PVC stolarija zavređuje pažnju svojim odnosom kvalitet/cena, ali sada potenciramo i još jedan aspekt – završna obrada.

PVC prozori iz Lenaplast radionice izlaze potpuno oblikovani i upakovani u jednu lepu celinu. Na osnovu mera, prozore ugrađujemo na licu mesta iz delova. To znači da ćemo montažu uraditi postupno, deo po deo prema prospektu.

Materijal za prozore poznatog nemačkog proizvođača je preduslov i neka vrsta garancije da su PVC prozori koje izrađujemo po specifikaciji bezbedni za ljude u pogledu čvrstoće i ekološkog aspekta – bezbedan materijal za izradu prozora.

Staklo za prozore je izuzetnog kvaliteta i performansi. Koristimo niskoemisiona stakla koja imaju odličan koeficijent energetske efikasnosti i štite u svim uslovima prostoriju od prekomernog zračenja toplote i hladnoće (dnevna svetlost, sunčevi zraci, hladni vetrovi i hladna okolina, zimski uslovi, kropljenje, zamagljivanje…).

Ono što naši pvc prozori pored kvaliteta i postojanosti nude jeste i enegretska efikasnost i to ona koja se u većini zemalja EU zahteva.

Kada je izrada i ugradnja zavšena: sledi fino štelovanje PVC prozora

Zahvaljujući nemačkim okovima SIEGENIA možemo obaviti fino štelovanje prozora po želji. Kao što je i prikazano na slikama ispod, postoje važna mesta na okovu na kojima se vrši podešavanje bitnih pozicija i balansa prozora. U zavisnosti od potrebe i pozicije, ovakvim štelovanjem se može postići perfektan rad prozora, dugotrajno i precizno otvaranje i zatvaranje (zabravljivanje). Dakle, štelovanje obuhvata šarke, brave, okov i sve ostale elemente jasno naznačene na priloženim slikama.

PVC prozori ili ALU prozori?

Nije redak slučaj da kupac bude u dilemi da li odabrati PVC prozor ili ALU prozor?

S jedne strane, cena PVC prozora jeste presudan faktor kod odluke jer šestokomorni profil garantuje bolji efekat kod izolacije od buke i hladnoće nego hladni ALU profil. Ako je kupac spreman da plati više, ALU profil sa termoprekidom je dobar izbor tamo gde su prozori izloženi težim vremenskim uslovima.

Upamtite: PVC nije isto što i ALU stolarija. PVC ima svoje prednosti i mane baš kao što to ima i aluminijumska stolarija. Sve je na kraju stvar izbora, ali mi ćemo vam dati naš savet i predlog za izbor stolarije.

Montaža i demontaža prozora

Često se dogodi da je najpre potrebno demontirati stare prozore, a zatim ugraditi nove PVC prozore. Mi smo tu da po vrlo povoljnoj ceni uradimo ovaj posao. Demontaža starih i montaža novih prozora je naš posao koji obavljamo profesionalno i brzo.

Naši PVC prozori su se izuzetno dobro pokazali u svim vremenskim uslovima.

PVC prozori – izrada i ugradnja

Odvoz stare stolarije GRATIS

Call Now Button