PVC stolarija

PVC stolarija je idealna za stambeni i poslovni prostor. Osnovna delatnost Lenaplasta je proizvodnja i ugradnja PVC stolarije. PVC stolarija u Srbiji zauzima sve više svoje mesto kao dominacija nad drvenom stolarijom. Pored toga, prozore i vrata proizvodimo od INOUTIC profila. Poznato je da je INOUTIC vodeći svetski proizvođač PVC profila za proizvodnju građevinske stolarije.

Mi predlažemo u svakom slučaju ne jeftino, već pre svega kvalitetno rešenje za PVC stolariju. To znači da ako planirate zamenu stare drvene stolarije uradite to novom PVC stolarijom. Međutim, dešava se i da se ALU stolarija menja kvalitetnom pvc stolarijom iz više razloga. PVC stolarije imaju odličan odnos cene i kvaliteta pa nalaze primenu bukvalno svuda i na svakom mestu.

Cena PVC stolarije je najvažniji faktor kod odluke o izboru stolarije. Da li će to biti PVC, ALU ili drvena stolarija zavisi od budžeta sa kojim se raspolaže. Mi smo tu da vam ponudimo najpovoljnije rešenje. Uz uštedu i minimalno angažovanje vremena možete imati zaista lep PVC prozor, PVC vrata ili na primer možete izvesti zatvaranje terase PVC-om umesto da zidate teške zidove… Primena PVC stolarije je višestruka.

Ljudi koji žele da ulože nešto više novca odlučiće se za ALU stolariju. Međutim, postoji još uvek dilema kod klijenata koji žele da se odluče za PVC stolariju. Zamena drvene, stare i dotrajale stolarije PVC-om je dobar posao i mi smo tu da vam prezentujemo sve prednosti koje nudi vrhunski program nemačkih proizvođača okova i profila (INOUTIC i SIEGENIA).

Na šta treba obratiti pažnju kod kupovine PVC stolarije?

Toplotna izolacija (termičke karakteristike PVC stolarije) je najvažniji faktor. Naši kupci su zadovoljni pre svega zato što koristimo niskoemisiono staklo “4 godišnja doba”, koje pruža najbolji toplotni efekat. Zimi staklo greje, a leti zaustavlja ili usporava toplotne zrake te je prostorija hladnija. S druge strane, posebnu pažnju obraćamo na profil i broj komora jer nije svejedno imati 4, 5 ili 6 komorni PVC, što mnoge firme znaju da iskoriste i prodaju takozvani hladni PVC kupcima koji se ne razumeju baš u prednosti kvalitetne PVC stolarije.

Zvučna izolacija je takođe bitan faktor kod prozora koji su izloženi uticaju ulice. Buka automobila uopšte može prevazići 80 dB. Vrhunsko argon staklo koje ugrađujemo po sistemu 4+16+4 će buku smanjiti odnosno kompenzovati na svega 30 dB što deluje kao odličan zvučni izolator. Nove tehnologije i izvedbe argon staklima donose još bolje karakteristike.

Pored ovih, ne smemo zaboraviti i kvalitet PVC profila koji moraju imati sertifikat i biti postojani na UV zračenje. To obezbeđuje dugotrajnost i stabilnost dugi niz godina.

Okovi koje koristimo imaju atest, Nemačka je proizvođač, a nivo upotrebljivosti (otvaranje, zatvaranje) je zagarantovano.

Zašto je dobra PVC stolarija?

Pre svega kada se recimo PVC prozori ili PVC vrata kvalitetno naprave uz poštovanje standarda, neće se pokazati anomalije koje pokazuje drvo ili aluminijum. Nema vlage, nema krivljenja stolarije čak i pri većim širinama prozora.

Sama čelična konstrukcija odnosno ojačanje za PVC garantuje da će masivna i stabilna PVC stolarija podneti sva statička opterećenja.

Ugradnjom niskoemisionog argon stakla dobićete efekat koji vam treba: zimi toplo – leti hladno. Zapravo, pri većim temperaturama i kada je staklo izloženo direktno suncu, usporiće sunčeve zrake i time sačuvati prostoriju od pregrevanja. Kada nema sunca napolju, staklo upija dnevnu svetlost i prostoriju čini lepo osvetljenom.

Koliko može da traje PVC stolarija?

Ako se uradi kvalitetno, PVC stolarija bez ikakvih problema može trajati više decenija. Neistine su da je vek trajanja ove vrste stolarije samo 10 godina. Naravno, u zavisnosti od pozicije i mesta gde se ugrađuje stolarija zavisiće i njena izdržljivost. Preterane temperature i direktna sunčeva svetlost koja pada na PVC prozore ima negativan efekat, ali na današnjem nivou izrade materijala o tome ne treba brinuti. PVC vrata s druge strane jesu dugotrajna i mogu naći široku primenu.

Gde se sve ugrađuje PVC stolarija?

Široka je primena, praktično bilo gde ima mesta i gde se želi dobra zaštita od vlage i atmosferskih uticaja može se ugraditi PVC stolarija. Uz dobru zaštitu, PVC može biti i odličan za potpuno zatvaranje terasa, balkona, nadsteršnica, prozora koji su izloženi kiši, snegu… S druge strane, PVC vrata mogu biti ulazna, sobna, garažna, balkonska, krovna, sigurnosna vrata i vrata za posebne namene.

Koji su nedostaci PVC stolarije?

Sve firme pričaju o prednostima PVC stolarije, a malo ko nalazi za shodno da napiše i nešto loše o njoj. U principu, ni mi nemamo neke zamerke na PVC vrata i PVC prozore koje koristimo jer su se pokazali odlično i leti i zimi, ali postoje ponegde i loša iskustva sa njim. Najčešći nedostatak PVC-a je loš kvalitet materijala od koga se izrađuju profili i okovi. Znači, ako na vreme poverite izradu stolarije, bićete maksimalno sigurni da će to biti najbolja nemačka PVC stolarija sa nemačkim okovima. Ako se PVC ugrađuje širom Nemačke gde postoji dobar standard i mogućnost za izbor stolarije, onda je jasno zašto potenciramo kvalitet.

Naši PVC prozori su se izuzetno dobro pokazali u svim vremenskim uslovima. Pozitivna povratna informacija od kupaca odnosno klijenata nam je od samog starta ukazivala na dobar kvalitet izrade i materijal s kojim radimo.

Odvoz stare stolarije GRATIS

Call Now Button