Blog

18. DECEMBAR 2017.

Ulaz u zgradu: aluminijumska stolarija, hladan profil

alu stolarija - ulazna vrata u zgradu

Kako izgleda i koliko traje demontaža i montaža ulaznih vrata u zgrade gde je više desetina stanara i gde pre svega treba biti brz i efikasan a kvalitet se naravno podrazumeva? Sve to pogledajte u sledećoj foto priči.

Čitaj dalje >>

=============================

13. JUN 2016.
Simpatičan tekst preuzet sa bloga: pvc-stolarija-prozori.blogspot.rs a bavi se problemima za koje PVC Stolarija Beograd LENAPLAST ima efiksano rešenje:

Komarnici ili šta raditi kada komarci i insekti hoće da napadnu

PVC KOMARNICI

Od prvog toplog vremena u godini pa skoro do zime rojenje, zujanje i napadi dosadnih komaraca i raznih buba su razlog zbog kojih ne spavamo noćima. Vruće je, nema izbora, čovek se mora otkriti, a tek tada nastupa maltretiranje. Mreže protiv insekata se smatraju za obaveznu opremu u našim klimatskim uslovima, naročito ako vam je kuća ili stan blizu reke. Osim komaraca, ne smemo zaboraviti na muve i druge letece insekte koje prave probleme tokom dana.

KOMARNIK

PVC komarnici vrste

Komarnici koji se ugrađuju na PVC stolariju se proizvode po meri od plastificirane mreže. Mreža je napravljena da traje i odoleva udarima vetra, grada i jake kiše.

Što se tiče načina na koji se komarnici vezuju za PVC stolariju postoji više varijanti:
·         Fiksni komarnici sa mogućnošću skidanja;
·         Rolo komarnici za prozore i za vrata;
·         Jednostrani i dvostrani „harmonika“ komarnik;
·         Komarnička vrata;
·         Komarnici ugrađeni u kutiju od roletne.

Vidi se da ništa nije prepušteno slučaju. U zavisnosti od Vašeg izbora postoji tehničko rešenje koje će biti primenljivo. Fiksni komarnici i harmonika komarnici su odlično rešenje za prizemlje, eventualno prvi sprat dok ostali tipovi komarnika nalaze svoju primenu u stambenim zgradama gde je montiranje komarnika na visini trećeg, petog ili sedmog sprata izazov.
Komarnička vrata dolaze sa napregnutim šarkama tako da je njihovo montiranje nezavisno od vrata i funkcionišu kao vrata sama za sebe.
Kada prođe opasnost od napada komaraca komarnici se skidaju ili uvlače u kutiju od roletne radi zaštite od zimskog vremena.

Održavanje komarnika

Održavanje komarnika je jednostavno pošto su komarnici sami po sebi otporni na uticaj vremenenskih neprilika. Nužno je sa vremena na vreme oprati ih i izduvati prašinu koja se nakupila u mreži.

Nakon ugradnje PVC stolarije koja ima komarnik uvidećete kako je odjednom postalo lakše spavati tokom leta jer se može spavati bez pokrivača pokraj otvorenog prozora bez bojazdi da ćete biti izujedani ili da će Vas tokom noći probuditi ono nesnosno zujanje u uvetu. Kada je celokupna PVCstolarija pokrivena komarnivima Vaš dom postaje neosvojiva tvrđava za ove napasti. Komarci tokom noći ili muve tokom dana, svejedno je, proći neće kroz mrežu koja je namenjena da ih odbija tako da jedini im je izbor nalevo krug i napad na nekog drugog.

 

=============================

15. MART 2016.

PVC stolarija

PVC je trajan i funkcionalan u pogledu osnovnih uslova koji moraju biti ispunjeni u pogledu održavanja, estetski prefinjen i ekonomičan. Prednosti PVC nad ALU prozorima su mnogo bolji zvuk i toplotna izolacija, niža cena i stoga je pogodna za stanovanje (porodične kućne i stambene zgrade).

Naši proizvodi su izrađeni od visoko kvalitetnih PVC profila koji su UV stabilni i ojačani pocinkovanim čeličnim profilima. Naša proizvodnja PVC je zasnovane na PVC profilima renomiranog nemačkog proizvođača "INOUTIC" u sistemu "Elite i 71,5 C".

Ceo proces izrade PVC stolarije (od premera do ugradnje) je u rukama iskusnih majstora što garantuje visok kvalitet stolarije, a što je možda još važnije, sigurnu i brzu uslugu.