Blog

18. DECEMBAR 2017.

Ulaz u zgradu: aluminijumska stolarija, hladan profil

Kako izgleda i koliko traje demontaža i montaža ulaznih vrata u zgrade gde je više desetina stanara i gde pre svega treba biti brz i efikasan a kvalitet se naravno podrazumeva? Sve to pogledajte u sledećoj foto priči.

Uvod

Objekat: U pitanju je zajednički ulaz u zgradu (ulica Oplenačka, Petlovo brdo) gde su stara drvena ulazna vrata zamenjena sa aluminijumskom stolarijom. Demontaža i montaža su trajali jedan dan. Rađen je hladan aluminijum koji je plastificiran po želji stanara u boju po ton karti tj RAL 9007.

Stavljen je cevni obostrani rukohvat, pumpa za vrata (služi za samostalno zatvaranje vrata), interfon brava jer posle montaže je postavljen interfon po svim stanovima. Za zaštitu kabla do interfona korišćeno je pancir crevo - jer upravo ovaj kabl brzo "strada" tj. pokida se pri svakodnevnoj upotrebi vrata. Praksa naše firme je da predvidimo upravo ovakve situacije i predložimo rešenja na vreme.

Inače, stavljene su velike vratne šarke koje su adekvatne za mnogo otvaranja i zatvaranja a koristilo se vratno krilo, koje je masivno i odgovarajući profil za vrata. Po krilu su stavljene 3 šarke.

Niska temperatura (oko nule) nije uticala na tempo i kvalitet radova - praktično sve temperature do -10 su sasvim prihvatljive za spoljne radove. Ispod -10 stepeni prateći materijali već gube na kvalitetu i funkcionalnosti.


Proces u slici i reči

alu ulazna vrataSlika 1: Pogled kroz stara, dotrajala ulazna vrata u zgradu

ALU stolarijaSlika 2: Početak radova - uklanjaju se stara drvena vrata

alu ulazna vrataSlika 3: Stara vrata su uklonjena a prostor pripremljen za nova, moderana aluminijumska vrata

alu ulazna vrata u zgraduSlika 4: Osnovna konstrukcija za nova vrata je postavljena

alu ulazna vrata zgrada

Slika 4: Montaža je završena. Nova ulazna ALU vrata su postavljena i spremna za upotrebu!

alu vrata

Slika 5: Pancir crevo (zaštita kabla za interfon) i 3 šarke na krilu

alu vrata

Slika 6: Leptir brava i cevni obostrani rukohvat

alu vrata

Slika 7: Nova, elegantna ALU vrata - dodatna vrednost svakom prostoru - još jedan uspešan projekat Lenaplasta